SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SHL GRAND STUDIO, s.r.o.
Tlačové správy / POWER OF FLOWER: Nechceli by sme byť MŔTVA kapela

POWER OF FLOWER: Nechceli by sme byť MŔTVA kapela

Stropkov, 17.12.2008 - V sobotu odštartoval tretí ročník Stropkovskej hudobnej ligy 1. kolom, v ktorom sa predstavilo päť kapiel. Hoci z pôvodnej nominácie vypadli dve skupiny, odborná porota v zložení Vlado Michal (predseda), Matyk Gibej, Pavol Oleár a Miroslav Danko si spolu s publikom vypočuli pestrú ponuku rockových variácií. Nový súťažný ročník SHL otvorili Silent Voice (Medzilaborce) a Hennessy (Rožňava). "Najbližšie máme k rock and rollu, ale je ťažké rozhodnúť sa pre konečnú profiláciu, pretože sme stále v hudobnom vývoji. Myslím si, že až čas ukáže, ktorá poloha nám bude sedieť najviac. Ako všetky kapely, aj my by sme sa chceli dostať najďalej, ale uvedomujeme si tiež to, že konkurencia je silná, preto na sebe tvrdo pracujeme. Uvidíme teda aké možnosti nám prinesie rok 2009. Hoci sme dnes zahrali aj cover verziu Biely kvet, určite sa chceme presadiť iba vlastnými vecami. V rámci inšpirácie sa snažíme písať zmysluplné texty, aby si ľudia na koncerte v našich skladbách našli isté hodnoty, ktoré k nám patria," predstavil kapelu Hennessy basgitarista Adrián Rusňák.

Život pod pódiom sa definitívne rozprúdil s "domácou" punk rockovou formáciou TPS. Štvorica mladých hudobníkov podporená početným fanklubom bez mihnutia oka rozbalila show, ktorej nechýbal žiadny atribút koncertu s prívlastkom úspešný. Dynamika, energia a komunikácia s publikom boli základnou linkou pre naplnenie hudobnej filozofie kapely. "Na začiatku sa nám odpálilo jedno kombo a preto náš výkon nebol po zvukovej stránke dokonalý ako by sme si predstavovali. Publikum však bolo perfektné a preto sa aj nám hralo výborne. Väčšina ľudí pri pódiu boli naši priatelia, ktorých sme pozvali, teda nehrali sme celkom pred neznámymi fanúšikmi. Na Stropkovskú hudobnú ligu sme sa neprihlásili kvôli ambícii vyhrať celú súťaž, ale keďže do roka máme málo koncertov, chceli sme si v prvom rade prísť zahrať. Sme radi, že sme túto možnosť vôbec dostali," konštatoval po vystúpení spevák a gitarista TPS Dávid Kimák.

Pre ďalšiu konkurenciu nasadili latku najvyššie Power of Flower z Košíc. Kapela funguje na scéne od roku 2002 a v priebehu šiestich sezón sa zostava viackrát menila, no vystúpenie POF v Stropkove potvrdilo, že súčasné zloženie si rozumie na všetkých úrovniach dôležitých pre hudobný prejav skupiny ako harmonického celku. "Súčasnú zostavu hodnotím ako najlepšiu aká kedy v tejto kapele hrala. Určite je ešte na čom pracovať, ale každý z nás cítime, že to čo robíme má význam, pričom v prvom rade nás to teší. Za to patrí vďaka všetkým členom POF, lebo majú záujem na tom, aby to tak bolo. Počas tohto roka sa menilo obsadenie v kapele viackrát, ale vždy sme sa nakoniec vrátili k pôvodnej zostave Pavol Hegyi (bicie), Mišo Kovalčík (basa), Marek Gmuca (gitara), Martin Gmuca (kláves) a Zuzka Hegyi (perkusie). Možno nám to funguje preto, že to tak má byť," dodal s úsmevom gitarista a spevák POF Laco Hegyi.

Pohoda v štruktúre POF sa premietla aj do ich pódiového prejavu, ktorý nebol postavený iba na individuálnych inštrumentálnych výkonoch zarámovaných za obrazom speváka L. Hegyiho. Do spoločnej kasy prispel každý z členov, čo ocenila tiež porota. "Ako kapela sa chceme v prvom rade baviť tým, čo robíme a samozrejme baviť i ľudí, ktorí si nás prídu na koncert vypočuť. Koncert je v prvom rade o komunikácii s publikom. Hráme preto, aby sme zabavili a zanechali nejaký odkaz. Energia, ktorá funguje medzi publikom a kapelou nás posúva do polohy, kedy je to vyslovene zábava a radosť z hrania. V momente, keď nastupujeme na pódium, neexistuje nič iné. Nechceli by sme byť "mŕtva" kapela," vysvetľoval L. Hegyi.

Bodku za prvým kolo dali Parting Mouth (Sobrance). Stropkovská hudobná liga pokračuje už o týždeň, keď sa predstavia Exit, Nova T, The Search, Maskara, Jazzsound, Tubul, Rocksound.

Imrich Makó

×

Sledujte nás na sociálnych sieťach

Staňte sa našim fanúšikom aj na Facebook-u, odoberajte náš YouTube kanál a budete informovaný vždy medzi prvými...

Slovenská hudobná liga SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA

grandstudio.sk

Slovenská hudobná liga grandstudiochannel