SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SHL GRAND STUDIO, s.r.o.
Tlačové správy / Velvet Stone: Máme dosť energie na to, aby sme pokračovali ďalej

Velvet Stone: Máme dosť energie na to, aby sme pokračovali ďalej

Stropkov, 07.01.2009 - Stropkovská hudobná liga sa v piatok prehupla do svojej druhej polovice a práve 4. kolo ponúklo odbornej porote a publiku najviac rockovej kvality v doterajšom priebehu súťaže, ktorú odštartovala košická formácia Reliqia. Zmes rocku, popu a funky podporenú silným hlasom speváčky Lucie Pacoltovej priviezli z Popradu The Day off. Skupina pôsobí na scéne od roku 2005 a dnes koncertuje po celom Slovensku. Prianím štvorice hudobníkov je skompletizovať svoju produkciu v štúdiu. "Hoci sme v roku 2008 koncertovali pravidelne, koncertov predsa len nikdy nie je dosť. Podarilo sa nám však zahrať si na Okey lete, čo bola pre nás veľmi dobrá a zaujímavá skúsenosť. Naším prianím je nahrať album, na ktorý budeme vyberať materiál z 25 vlastných skladieb. Zatiaľ nemáme dohodnutý žiadny scenár, pretože štúdio sa bude odvíjať od našich finančných možností. Ako kapela chceme povedať, že hudba nás baví a preto aj texty smerujeme k pozitívnym situáciám, ktoré prežívame a zažívame každý deň," dodala speváčka The Day off Lucia Pacoltová.

Po dvoch rokoch sa na stropkovské pódium vrátila skupina Velvet Stone a hudobný progres vo vývoji kapely sa nedal prehliadnuť. Vo svojej vizitke členovia vranovskej formácie uviedli, že by radi doplnili slovenskú scénu o kompromis medzi alternatívou a komerčnou produkciou. "Na slovenskej scéne sú kapely orientované smerom k hard coru až metalu alebo na druhej strane robia príliš komerčnú hudbu, ktorá je tlačená do rádií. Našou snahou je vytvoriť skladby, ktoré by zaujali temnejšími gitarovými melódiami postavenými na melanchólii a smútku, ale zároveň, aby mali rytmus a zvuk prijateľný pre širšie publikum. Napr. pieseň Charlie je skladba o masovom vrahovi. Text ma napadol pri reportáži o výbuchu v metre v Japonsku a preto som napísal parafrázu na Charlieho Mansona, kde som sa snažil hľadať odpoveď na to, čo vedie človeka k tomu, aby bol pre ľudí smrteľne nebezpečný. Tvoríme teda o otázkach, udalostiach a situáciách, ktoré nás obklopujú a odpovede sa pokúšame hľadať prostredníctvom hudby. Veľa ľudí nám po koncertoch hovorí, aby sme pokračovali a nevzdali sa. Myslím si, že energie máme dosť na to, aby sme ostali verní našej hudobnej filozofii," zdôraznil s úsmevom spevák skupiny Velvet Stone Milan Malý.

Príjemnú pop rockovú produkciu rozbalili Rapsody z Košíc. Porota v ich prípade ocenila prepracované aranžmány a vokály. Predposledným súťažiam štvrtého kola bola gelnická Nuda Corpora, ktorá v aktuálnom zložení pôsobí niečo cez pol roka. "Rok 2008 bol pre nás prelomový, pretože sme začali spolupracovať s Ivanom Menšíkom, vďaka ktorému sme si dokázali dať definitívne odpovede v otázkach aranžmánov, zvuku, či aparatúry. Kvôli objektívnym povinnostiam sme sa stretávali na skúškach, či koncertoch s určitými komplikáciami, ale práve I. Menšík nám dal nový impulz. V tomto roku sa chystáme do štúdia, kde plánujeme nahrať postupne 20 skladieb, aby sme mali pripravený materiál napr. pre organizátorov festivalov. Keďže sa chceme ako skupina vyvíjať, privítali by sme viac koncertov, aby sme sa mohli aj tomto smere posunúť ďalej," vysvetľoval basgitarista Tomáš Thur.

Nuda Corpora sa orientuje na hard rock, čomu členovia kapely prispôsobili tiež svoj imidž. V tomto duchu odpálili aj svoj koncert, keď úvodná pieseň mala názov Tetovaný. "Hudobne máme všetci blízku k hard rocku, ale nechceme nikoho kopírovať. Náš imidž prišiel sám od seba a už nám ostal. Osobne mám osem tetovaní a preto som o tom napísal pieseň. Niekto možno má s tetovaniami problém, ale pre mňa má každé jedno vlastný výnimočný význam," priznal spevák a giratista Viktor Hritz.

Imrich Makó

×

Sledujte nás na sociálnych sieťach

Staňte sa našim fanúšikom aj na Facebook-u, odoberajte náš YouTube kanál a budete informovaný vždy medzi prvými...

Slovenská hudobná liga SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA

grandstudio.sk

Slovenská hudobná liga grandstudiochannel