SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SHL GRAND STUDIO, s.r.o.
Tlačové správy / Do finále Stropkovskej hudobnej ligy bolo nominovaných osem kapiel

Do finále Stropkovskej hudobnej ligy bolo nominovaných osem kapiel

Stropkov, 28.01.2009 - Stropkovská hudobná liga má po šiestich základných kolách, v ktorých sa predstavilo 30 kapiel, pred sebou už iba finálový večer.

Finálovú osmičku nominovala odborná porota v zložení predseda Vlado Michal a členovia Katarína Zajarošová, Róbert Vaško, Matyk Gibej, Miroslav Danko a Pavol Oleár. O honor víťaza tretej série sa budú uchádzať Nuda Corpora, The Illusions Trio, Power of Flower, Atlantída, Waterfall, Ravenclaw, Suprafon a Metal Cranium. Víťaz SHL získa právo nahrať album v profesionálnom štúdiu, natočiť profesionálny videoklip a bude pozvaný ako hosť hlavného programu v rámci jubilejného 15. ročníka Stropkovského obnoveného jarmoku. Finálovú zostavu bude hodnotiť porota, do ktorej zasadnú napr. členovia skupín Tublatanka, No Name, Chiki-liki-tu-a, Heľenine oči, Marián Čekovský, Robo Šimko, Andy Ďurica, zástupcovia médií a ďalší. „Počas základných kôl sme si o jednotlivých kapelách zapisovali podrobné poznámky a navzájom sme ich porovnávali, no aby naše rozhodnutie bolo naozaj objektívne a férové, pred záverečným verdiktom sme si ešte raz pozreli DVD nahrávky. Pri výbere finalistov sme pracovali s viacerými kritériami. Komplexne sme vyhodnocovali čistotu spevov v kombinácii s vokálmi, inštrumentálne zručnosti, harmóniu, imidž, komunikáciu s publikom a celkový hudobný prejav. Za celú porotu môžem povedať, že definitívne rozhodnutie bolo veľmi ťažké, lebo viaceré kapely boli na porovnateľne rovnakej úrovni. Vybrať sme však museli iba osem finalistov, no myslím si, že aj niektoré ostatné skupiny, ktoré ostali pred bránami finále, majú potenciál presadiť sa v slovenskom éteri,“ zdôraznil predseda poroty Vlado Michal.

Organizátori Stropkovskej hudobnej ligy Centrum voľného času ABC, Občianske združenie Yuven a Mesto Stropkov si pred začiatkom tretej série určili za cieľ viacero priorít. Základným stavebným kameňom bolo pripraviť atraktívny formát súťaže, zdvihnúť jej umeleckú úroveň a ponúknuť fanúšikom žánrovo pestrú hudobnú mozaiku. „V prvom rade chcem povedať, že Stropkovskú hudobnú ligu vnímam ako plus smerom ku kapelám, ktoré sa mohli predstaviť s vlastnou tvorbou a zároveň si myslím, že na svoje si prišli tiež fanúšikovia. Keďže som bol predsedom poroty aj počas druhého ročníka, môžem priamo porovnávať úroveň a musím konštatovať, že tretia séria SHL išla nastavenou latkou výrazne smerom nahor, pretože sme boli svedkami naozaj viacerých výborných speváckych a inštrumentálnych výkonov. Ak si uvedomíme, že išlo o prehliadku neprofesionálnych skupín, páčili sa mi tiež imidžové prvky, čo svedčí o tom, že kapely na sebe pracujú po všetkých stránkach,“ dodal V. Michal.

Finále SHL sa v divadelnej sále Mestského úradu v Stropkove uskutoční 30. januára 2009 so začiatkom o 17.30 hod. Viac informácii nájdete na www.hudobnaliga.sk.

Imrich Makó

×

Sledujte nás na sociálnych sieťach

Staňte sa našim fanúšikom aj na Facebook-u, odoberajte náš YouTube kanál a budete informovaný vždy medzi prvými...

Slovenská hudobná liga SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA

grandstudio.sk

Slovenská hudobná liga grandstudiochannel