SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SHL GRAND STUDIO, s.r.o.
Fantasy odmietajú protidrogové liečenie!
Tlačové správy / Fantasy odmietajú protidrogové liečenie!

Fantasy odmietajú protidrogové liečenie!

STROPKOV (16.10.2013) Stropkovská hudobná liga odštartovala 5. ročník prvým dvojkolom. Vo svidníckom klube Holičstvo sa predstavilo päť kapiel, ktoré ponúkli zaujímavú mozaiku prístupu k hudbe a jej interpretácii.

Najväčší úspech zožali „domáci“ Fantasy. Autorom väčšiny skladieb je Miro Šalap. Inšpiráciu z vlastných zážitkov, vďaka čomu je prejav skupiny prežitý. „Žáner sme nijako zvlášť neriešili, dali sme tomu voľný priebeh a to, čo z každého vyšlo, sme spojili do jedného celku s názvom Fantasy. Hudba je pre nás viac ako voda, viac ako chlieb. Je to zmysel života, jediná verná frajerka..., droga, z ktorej sa nechceme liečiť,“ pridal sa Dávid Kleban.

Fantasy si nezískavajú fanúšikov iba na koncertoch, kde si pred nástupom na pódium dajú fajku mieru, potlesk a gitarista sa musí trošku pozlostiť a ponadávať. S piesňou Ako ďalej sa 15 týždňov držali na popredných miestach (5 týždňov dokonca na 1. mieste) v hitparáde rádia Lumen s názvom Gospelparáda. Aktuálne majú pripravený singel S ňou. „Nikdy nedosiahnete ozajstný cieľ, bez toho aby ste nemali niekoho, kto vás podrží a dáva chuť tvoriť a žiť,“ definoval jej posolstvo D. Kleban.

Medzi štyrmi chlapskými zostavami svietila mladá dievčenská kapela Druhé Ja. Kočky pochádzajú z malej obce spod Vysokých Tatier zo Šuňavy. Hoci sa dali dokopy z čisto dievčenského rozmaru, aby chlapcom z partie urobili na truc, v tom, čo pre nich hudba znamená, majú úplne jasno. Štýl, ktorému sa v súčasnosti venujú, je folk-rock. Motiváciu našli u svojich predchodcoch a rodičov, ktorí začínali s country. Keďže vždy mali blízko k ľudovej hudbe, neskôr sa ich žáner vyprofiloval do súčasnej podoby. Z viacerých akcií zaujali predovšetkým na country festivale v nemeckom Gross Dubene, kde sa už niekoľko rokov na pozvanie s obľubou vracajú. Dievčence svoje skúsenosti z medzinárodného pódia potvrdili aj vo Svidníku, pretože zaujali nielen hudbou, ale tiež vizážou a komunikáciou s publikom. „V našom ponímaní k slovu hudba priradzujeme ekvivalenty - liek, záľuba, lepidlo nášho priateľstva, útek z reality a určite nám slúži aj ako rozhovor. Hudba je dôvod, proces, ale aj výsledok. Na to, aby človek porozumel hudbe, nepotrebuje ani tak sluch, ako srdce,“ vysvetľovali Druhé Ja.

Mária Fedorová, Imrich Makó,
Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.

×

Sledujte nás na sociálnych sieťach

Staňte sa našim fanúšikom aj na Facebook-u, odoberajte náš YouTube kanál a budete informovaný vždy medzi prvými...

Slovenská hudobná liga SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA

grandstudio.sk

Slovenská hudobná liga grandstudiochannel