SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SHL GRAND STUDIO, s.r.o.
Yelllowe: Ľudia si musia koncert zapamätať!
Tlačové správy / Yelllowe: Ľudia si musia koncert zapamätať!

Yelllowe: Ľudia si musia koncert zapamätať!

STROPKOV (30.10.2013) Bardejovská kapala Yelllowe sa po dvoch rokoch vrátila na staré známe miesto. Finalista posledného ročníka Stropkovskej hudobnej ligy stihol za ten čas vydať debutový album, ktorý pokrstili Katka Knechtová s Adamom Ďuricom a hlavne veľa koncertovali nielen na Slovensku, ale aj v Česku, Poľsku, či Slovinsku. Keďže, ako zdôraznil gitarista Jozef Dikun, hudba pre nich znamená zábavu a možnosť odreagovať sa, prihlásili sa do súťaže opäť. „O hudbu sme sa všetci začali zaujímať, lebo sa nám páčila. Najskôr sme v prvom rade veľa počúvali a potom sa pokúšali niečo zahrať. Ja som začínal v trinástich, Jaro Geci v pätnástich a ako posledný to skúsil spevák Fero Pivovarník, ktorý má prirodzený talent, len sa nevedel rozhodnúť, či chce spievať v kapele. Keď k nám prišiel na skúšku a zaspieval, bolo rozhodnuté,“ dodal s úsmevom J. Dikun.

Pri skladaní je podľa Yelllowe najdôležitejší pocit, ktorý z pesničky vylezie. J. Dikun v tejto súvislosti zdôraznil, že sa nedajú uprednostniť slová pred hudbou a naopak, i keď práve v slovenčine považuje text za veľmi dôležitý. „Najpodstatnejšie je, aby mali všetci na koncerte dobrý pocit, kapela, aj fanúšikovia. Pokiaľ ľudia odídu domov a nič si nezapamätajú, bolo to zbytočné hranie. Mnohí muzikanti sú výborní, ale svoje pocity nevedia preniesť na ľudí, preto si dávame záležať práve na tom, aby z nášho prejavu vychádzali jasné emócie,“ vysvetľoval J. Dikun.

Z debutového albumu ponúkli Yelllowe ako single Koniec, Dnes zdá sa, aktuálne sa darí coveru Čerešne a pripravujú klip k anglickej veci Hard. V piatkovom základnom kole SHL predstavili v koncertnej premiére novinku Svoj svet. „Pesnička je o slobode, ktorú máme každý v sebe. Všetci totiž žijeme vo vlastnom svete podľa toho, ako chceme a vládzeme,“ pripomenul J. Dikun.

V podobnom duchu pristupujú k muzike v zostave so zaujímavým názvom S.N.P. „Až si ľudia zistia čo znamená skratka S.N.P., nikdy to už nezabudnú,“ smial sa basgitarista Ľubo Mičko a už vážnejším tónom definoval hudbu ako spoločnú vášeň a zrkadlo, v ktorom sa odráža vnímanie sveta členmi kapely. „Pri skladaní sa snažíme zosúladiť hudbu s textom a zároveň nájsť konsenzus medzi členmi vo vízii smerovania skladby. Taktiež volíme optimálnu technickú náročnosť, aby sme ju boli schopní zahrať a na druhej strane, aby nás posunula o niečo ďalej,“ poznamenal Ľ. Mičko.

S.N.P. sú na scéne 11 rokov a žánrovo sa pohybujú medzi rockom a punkom s metalovým nádychom. Ako s novým singlom počítajú so skladbou Nie vždy. „Autorom je náš spevák Dano a hovorí o tom, že aj keď nie je všetko tak ako by človek chcel, netreba sa vzdávať,“ podotkol Ľ. Mičko.

Imrich Makó, PR a produkčný manažér
Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.

×

Sledujte nás na sociálnych sieťach

Staňte sa našim fanúšikom aj na Facebook-u, odoberajte náš YouTube kanál a budete informovaný vždy medzi prvými...

Slovenská hudobná liga SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA

grandstudio.sk

Slovenská hudobná liga grandstudiochannel