SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SHL GRAND STUDIO, s.r.o.
Slovenská hudobná liga vyráža za kapelami do klubov
Tlačové správy / Slovenská hudobná liga vyráža za kapelami do klubov

Slovenská hudobná liga vyráža za kapelami do klubov

Stropkov (02.01.2016) Slovenská hudobná liga spozná svojho nového víťaza 4. augusta. Zoznam finalistov 6. ročníka vzíde zo siedmich základných kôl. Sedem z nich vyberie odborná porota a jedno miesto je rezervované pre hlasovanie fanúšikov.

V roku 2016 prejde Slovenská hudobná liga viacerými zmenami. Prvou, a najzásadnejšou, je formát základných kôl, ktoré sa od januára do mája budú konať v siedmich slovenských mestách. „V minulosti síce kapely nemali problém precestovať celé Slovensko, aby sa predstavili v základných kolách, veď poslední dvaja víťazi sú z Bratislavy a Trnavy, ale hudba sa hrá pre ľudí a my chceme, aby k ním mali bližšie aj ich fanúšikovia. Veríme teda, že každé z kôl budem mať výbornú atmosféru,“ uviedol riaditeľ Slovenskej hudobnej ligy Ľubomír Sluk.

Do tohtoročnej edície sa prihlásilo 48 interpretov. Do finále postúpi osem z nich – sedem vyberie odborná porota, z toho jedným postupujúcim bude kapela alebo sólový interpret s vekovým priemerom do 21 rokov a zostavu uzavrú v hlasovaní fanúšikovia. „Pre každého z finalistov bude povinný jeden cover a pieseň, ktorú vyberieme na základe prihlásených skladieb do súťaže vyhlásenej pre autorov hudby a textárov. Pre tento krok sme sa rozhodli z jednoduchého dôvodu. Vidíme tu priestor vyhrať sa umelecky s piesňami, ktorých autorom je niekto iný, čo porote pomôže dotvoriť si detailnejší obraz o interpretoch,“ vysvetľoval Ľ. Sluk.

Prvýkrát v histórii SHL bude finále open air. Na stropkovskom námestí sa teda verejnosť môže tešiť na poriadnu porciu kvalitnej muziky. „Všetkých nás spája hudba a hoci ide o súťaž, našim prianím je, aby každý z ôsmich večerov, vrátane finále, bol o muzike a s tým spojenou náladou. Teší ma, že súťažiaci opäť ponúkajú pestrú mozaiku žánrov, preto sme presvedčení, že to bude naozaj silný a zaujímavý ročník,“ zdôraznil Ľ. Sluk.

Mgr. Ľubomír Sluk, riaditeľ súťaže
Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.

Termíny a miesta základných kôl:

15.01. Svidník - HOLIČSTVO
03.02. Bratislava - BRITISH ROCK STARS
24.02. Trnava - ARTKLUB
16.03. Banská Bystrica - KLUB 77
07.04. Žilina - Klub Kolečko
27.04. Nitra - Music a Cafe
18.05. Košice - GES CLUB

Zoznam súťažiacich

www.hudobnaliga.sk/sk/shl-vol06/sutaziaci/

×

Sledujte nás na sociálnych sieťach

Staňte sa našim fanúšikom aj na Facebook-u, odoberajte náš YouTube kanál a budete informovaný vždy medzi prvými...

Slovenská hudobná liga SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA

grandstudio.sk

Slovenská hudobná liga grandstudiochannel