SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SHL GRAND STUDIO, s.r.o.
Slovenská hudobná liga ťahá do klubov ľudí na slovenskú hudbu
Tlačové správy / Slovenská hudobná liga ťahá do klubov ľudí na slovenskú hudbu

Slovenská hudobná liga ťahá do klubov ľudí na slovenskú hudbu

Svidník (06.04.2016) Slovenská hudobná liga 2016 sa prehupla do svojej druhej polovice. Prvé štyri kolá v novom formáte potvrdili, že organizátori súťaže sa rozhodli pre správny krok, vďaka ktorému sa koncerty tešia zvýšenému záujmu fanúšikov kapiel, čo spolu so skvelými muzikantskými výkonmi dotvára výbornú atmosféru.

Organizátori Slovenskej hudobnej ligy zmenili tento rok formát základných kôl, ktoré situovali do siedmich miest. Hoci v minulosti súťaž netrpela nezáujmom kapiel, predsa len precestovať desiatky kilometrov pre fanúšikov nebolo vždy jednoduché. Keďže koncerty bez publika nie sú tým pravým orechovým, padlo rozhodnutie ponúknuť kvalitnú muziku v kluboch po celom Slovensku. Pridanou hodnotou je i fakt, že v porote sa už objavili viacerí známi hudobníci a napr. najbližšie v Žiline prijali pozvanie členovia kapely AYA. „Aj v posledných dňoch sa veľa diskutovalo o slovenskej hudbe v súvislosti s povinnými kvótami v rádiách. Rozhodne nemám pocit, aby mladí muzikanti nedokázali robiť dobré pesničky, práve naopak, treba im dať šancu a mnohí budú určite príjemne prekvapení. Vidíme to i na našich koncertoch, na ktoré prídu ľudia podporiť „svoju“ kapelu, ale strhnúť sa nechajú aj ostatnými,“ uviedol riaditeľ Slovenskej hudobnej ligy Ľubomír Sluk.

Potvrdením tohto trendu je aj garantovaná účasť na partnerských podujatiach. Hoci finále sa bude konať 4. augusta, ešte dokonca „leta“ sa finalisti predstavia napr. na festivale Osmidiv v Banskej Bystrici, či na spoločnom koncerte pred nákupným centrom Aupark v Bratislave. „Našim prianím je dostať hudbu medzi ľudí, čo sa bez koncertov nedá. O to viac si vážime všetkých partnerov, ktorým nám pri plnení tohto cieľa podávajú pomocnú ruku. V prvých štyroch kolách sme boli svedkami naozaj zaujímavej žánrovej mozaiky, ktorá ako celok pôsobí inšpiratívne a zároveň dáva nádej, že tento ročník by mohol patriť medzi najsilnejšie,“ zdôraznil Ľ. Sluk.

Do tohtoročnej edície Slovenskej hudobnej ligy sa prihlásilo 48 interpretov. Do finále, ktoré sa bude prvýkrát konať „open air“ na námestí v Stropkove, postúpi osem z nich – sedem vyberie odborná porota, z toho jedným postupujúcim bude kapela alebo sólový interpret s vekovým priemerom do 21 rokov a zostavu uzavrú v hlasovaní fanúšikovia, ktoré prebieha prostredníctvom SMS.

Imrich Makó, PR a produkčný manažér
Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.

×

Sledujte nás na sociálnych sieťach

Staňte sa našim fanúšikom aj na Facebook-u, odoberajte náš YouTube kanál a budete informovaný vždy medzi prvými...

Slovenská hudobná liga SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA

grandstudio.sk

Slovenská hudobná liga grandstudiochannel