SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SHL GRAND STUDIO, s.r.o.
Súťažné ročníky / 04. ročník / Súťažiaci

Súťažiaci

Zavrieť ×
GAS

GAS


Pôsobenie: Prievidza/Bratislava

Hudobný žáner: stoner rock

Počet členov: 5

Stručná charakteristika

Kapela až do augusta 2005 hrá GAS prevažne prebraný materiál (KYUSS a QOTSA, za spomenutie stoji aj unplugged projekt kde vzdávame hold ALICE IN CHAINS) a sporadicky koncertuje v iných Slovenských lokalitách než v Prievidzi a Bojniciach. V auguste kapelu opúšťa gitarista Marek.
V septembri odohráme vo štvorici veľmi úspešný koncert na HHF v Handlovej a kapela sa začína dostavať do širšieho poslucháčskeho ale aj muzikantského povedomia. Prichádza orientácia na vlastne veci, chystá sa materiál na prvé oficiálne demo INFECTIVE WORD, ktoré uzrie svetlo sveta v Decembri 2005. V náklade závratných 150 kusov zaplní takmer jeden predajný pult :)
Krst sa konal v Prievidzskom Piano Clube a krstným otcom sa stal Marek Homola. Krátko nato vzniká doména www.stonerock.sk, z ktorej názvu je evidentne, že si uzurpujeme cely slovensky stonerrock pre seba.
V júni 2006 nastáva skrat a kapela sa po nezmyselnom konflikte rozpadá.
Matúš Ciger zakladá projekt MOFO KILLER AIN a snaží sa pokračovať v šľapajach G.A.S. Tento projekt zožína veľký úspech, ktorý vrcholí vystúpením vo vtedajšej relácii METRO a krstom CD. Krstným otcom sa stáva Billy Gould, niekdajši bassgitarista Faith No More a úspešný producent. MKA sa stava výťazom súťaže Echo Studios Makez Star 2007. Hlavnou cenou je možnosť nahrať ALBUM. Debutuvý Album má produkovať Billy Gould !!! Kapela sa však pred nahrávaním koncom roka 2007 rozpadá pre osobné nezhody. Matúš Cíger sa spája so Shortym a v Bratislave zakladajú MILLHOUSE.
Paralelne s MOFOM vzniká z prachu ostatných členov G.A.Su (Miro, Jano, Juraj) formácia pod názvom BLACK VELVET, v ktorej sa miesta gitaristu zhosťuje Prievidzký gitarový virtuóz IGOR RYBNIKAR (24 Frets, The Kreins). Pod týmto názvom kapela funguje len krátko, a koncom roka 2006 sa vracia k pôvodnému názvu G.A.S.
Začína chystať nový vlastný i prevzatý materiál. Inklinuje však viac ku kapelám ako sú AUDIOSLAVE, MUSE, RAGE AGAINST THE MACHINE. V tomto duchu nahráva 5 skladbové demo(2008), ktoré sa stretáva na undergroudovej scéne s veľkou odozvou. Najmä titulná pieseň Fade away.
2008 - Kapela veľa koncertuje. Okrem mnohých iných podujatí účinkuje i na festivale LETNÁ PAUZA.
V novembri 2009 G.A.S opúšťa spevák Juraj Chvastek a kapela opäť prestáva hrávať.
V Januári 2010 sa kapela opäť dáva dokopy na podnet Matúša. V zložení Juraj chvastek, Ján Chvastek, Miroslav Michale, Igor Rybnikár a Matúš Cíger, pripravujú nový repertoár a koncom Septembra 2010 začínajú spoločne žiť a pôsobiť v Bratislave.
V Máji 2011 vychádza na svetlo sveta kompilácia live videí pod názvom GAS - Live From SMT Studio a v Septembri 2011 začína G.A.S. pracovať na novom ALBUME v štúdiu WHATEVER Vladislava Leškovského.
Koncom septembra nás opäť opúšťa spevák Juraj Chvastek a na jeho miesto nastupuje dlhoročný kamarát kapely Tony Kajan (Deep sense, Spirit bar). S ním kapela 29. februára vydáva maxisingel obsahujúci tri skladby ako ochutnávku k pripravovanému albumu gASTRONOMY.

Aktuálna zostava:

  • Tony Kajan (spev, 25 r.)
  • Ján Chvastek (bass, 26 r.)
  • Miroslav Michale (bicie, 27 r.)
  • Igor Rybnikár (gitara, 30 r.)
  • Matúš Cíger (gitara, 31 r.)


Webové stránky a odkazy

  • http://www.bandzone.cz/gas
  • http://www.facebook.com/gasband
  • http://www.myspace.com/gasarmy
  • http://www.youtube.com/user/GASstonerrock

×

Sledujte nás na sociálnych sieťach

Staňte sa našim fanúšikom aj na Facebook-u, odoberajte náš YouTube kanál a budete informovaný vždy medzi prvými...

Slovenská hudobná liga SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA

grandstudio.sk

Slovenská hudobná liga grandstudiochannel