SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SHL GRAND STUDIO, s.r.o.
Tlačové správy / Slovensko bude na Live International Award reprezentovať Waterfall

Slovensko bude na Live International Award reprezentovať Waterfall

Stropkov, 02.04.2009 - Skupina Waterfall z Kráľovského Chlmca bude reprezentovať Slovensko na medzinárodnej súťaži Live International Award vo Viedni, kde postúpila cez národné kolo v Maďarsku. Finálové gala prebiehalo v priestoroch koncertnej lode A38 na Dunaji v Budapešti.

Finalista Coca Cola Popstar a Stropkovskej hudobnej ligy Waterfall sa k súťaži dostal vďaka svojmu gitaristovi, ktorý študuje v maďarskej metropole a v rádiu zachytil promo. Keďže do súťaže sa mohli zapojiť aj zahraničné kapely, Waterfall s prihláškou neváhal.

Organizátori si museli vypočuť a vybrať z 280 prihlásených skupín a interpretov. Vo finále sa predstavila štyridsiatka z nich rozdelená do štyroch skupín. Nomináciu do Viedne získali dvaja najlepší z každej skupiny. „Do súťaže sme poslali dve nahrávky - skladbu Ocean z prvého albumu If Not Now, When? a skladbu Higher z pripravovanej trilógie skupiny Waterfall, ktorá by mala čoskoro uzrieť svetlo sveta. Keďže finále bude vo Viedni a ide o medzinárodnú súťaž, dostali sme v tejto súvislosti odporúčanie, aby sme sa prihlásili s anglickým repertoárom, čo je pre nás výhodou, pretože väčšina našich skladieb je práve v anglickom jazyku. Celá súťaž bola pre nás asi jedným z najväčších zážitkov našej hudobnej púte, pričom veľký podiel na tom má aj náš fanklub, ktorý vycestoval na dvoch autobusoch 300 km len kvôli tomu, aby nás prišiel podporiť,“ vrátila sa skupina Waterfall v spomienkach k svojmu vystúpeniu v Budapešti.

Do Viedne odchádza Waterfall na semifinálové kolo 11. apríla 2009. Finále je naplánované na 1. mája 2009. Súťaž sa bude konať vo svetoznámej Gassometer Halle B a každá kapela bude mať k dispozícii 25 minút hracieho času. „Generálku budeme mať vo V-clube v Prešove 4. apríla na megakoncerte finalistov Stropkovskej hudobnej ligy. Keďže striktné dodržanie hracieho času je základnou podmienkou súťaže, budeme sa za ten krátky čas snažiť hrať čo najpresnejšie, ale samozrejme prekvapenie pre porotu a našich fanúšikov si ujsť nenecháme. Určite urobíme všetko preto, aby sme sa do Viedne ešte mohli vrátiť. Dúfame, že sa nám podarí odohrať koncert ako si to predstavujeme. Do Viedne cestujeme s cieľom zahrať čo najlepšie, aby sme boli so svojim výkonom spokojní aspoň my a všetko ostatné môže byť len čerešničkou na torte,“ dodali Waterfall.

Imrich Makó

×

Sledujte nás na sociálnych sieťach

Staňte sa našim fanúšikom aj na Facebook-u, odoberajte náš YouTube kanál a budete informovaný vždy medzi prvými...

Slovenská hudobná liga SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA

grandstudio.sk

Slovenská hudobná liga grandstudiochannel